WALDEN O LA SOLITUD

 





WALDEN O LA SOLITUD

            EXTRACTE DELS DIARIS DE 2014

 

1 ABRIL 2014

Segut al Bar Parera de BADALONA, comença a sentir-se sol, ben sol , com una fulla caiguda  d’un  roure. Com va escriure BALZAC: viure sol dins el silenci en una desesperació permanent.

 El consola l’exemple de Henry D. THUREAU, filòsof i escriptor de  “Walden” , publicada als EEUU l’any 1854; aquest grandíssima obra la escrigué  aïllat del món durant 2 anys i 2 mesos, incomunicat enmig del bosc envoltat  de llops i ossos amb memòria, poc amistosos amb l’espècie humana, ,  que en aquell temps ja els matava a milers, sense  compassió.

Durant tot aquest període va viure en una cabana de fusta construïda per ell mateix, just al costat del gelat Llac Walden al Nord de Michigan, als EEUU. D’aquí ve el nom del llibre: WALDEN.

 Deixa de mirar el cel, i es queda contemplant molta estona un gran cartell convocant a la gent a una assemblea amb el reclam de "NO PAGUEM". Li agradaria poder anar-hi per exposar als assistents, com a professional del Dret,  que la desobediència civil és possible. Jurídicament és possible o millor dit : era possible quan Thureau la proclamava a meitats del S. XICX, en la seva lluita contra la esclavitud. Justa causa. Però  sap que no hi podrà anar. Mai no té temps per compartir amb els altres. Quin drama.

 Torna a passar un tren, sempre li han fascinat els trens, com li passava al Kees (1). El sol ja primaveral es va llevant i la terrassa del Parera s'omple poc a poc,  tothom veu cervesa gelada.  Torna al seu Quadern. Planifica al mil·límetre un proper viatge a Madrid. Exposició de CEZZANE al Museu Tyssen. Li ve al cap l’ email rebut ahir de la seva ex, però encara mig amiga CLAUDIA DE JESÚS, que ara viu a Londres amb la seva nova i guapíssima novia NATHALIE MORIZET : "Tu relato resulta estremecedor y esconde una enorme soledad. Besito. C.". Queda molt content amb lo del “besito”. És un bona injecció de moral. Quin canvi en la vida de la Claudia, pensa. No pot anar sol a Madrid, però igualment hi anirà. Segur que a Madrid trobarà un bona companyia, encara que la tingui que llogar. Demana el seu tercer tallat i una aigua amb gas.

Troba fascinant la tasca que desenvolupa l'advocada CINTHIA PETRICH i que explica a una entrevista a la premsa.  Petrich és una experta en dret internacional penal humanitari i actualment dona classes a soldats de l'exercit regular de MALI que lluiten contra els talibans més temibles de la YIHAD, autors de les pitjors atrocitats possibles. Ara presos, la majoria ha fugit. Ella els instrueix per evitar que torturin als presoners. No és broma en una zona on la mutilació és habitual i un bon dia tallen una orella com a simple ritual. Els avisa: Cal lliurar-los sencers al Tribunal internacional penal de La Haya, perquè siguin jutjats i condemnats. Chinthia  tracta desesperadament d’explicar-lis, moltes vegades quan ja es massa tard.

 Continua amb la premsa, ja no sap que llegir, i gira pàgina, Anne HIDALGO nova alcaldessa de PARIS amb el 53,34% dels vots enfront el 44,06% de la seva rival de la UMP Nathalie Kosiusko-Mortizet NKM. Una dona de bandera,  preciosa,  amb uns ulls verds que desplomen. Habitual del Bar "JOLIS MÔME" del molt pijo Districte 9 . Surt la seva foto,  vestida informal,  molt elegant,  amb una baguette a la ma. NKM és la filla d'un diplomàtic jueu riquíssim. Diuen que es una dona molt brillant, viva, però perillosa. No entén perquè li diuen perillosa. Una bobo o Bohemie Bourgoise.   "Vous avez perdù¡". 

Sobre la vida de l’Anne o Ana Hidalgo, primera dona alcaldessa en la història de París, que va néixer a la bonica localitat gaditana de San Fernando un mes de juny de 1959, recorda un compte que algú li recomanà com un brillant  exemple de forma estructural d’escriure un relat breu, l’autora és una escriptora quasi desconeguda anomenada Asun GÓMEZ BUENO, i creu recordar – ho té anotat segur a casa seva – que es troba a la web nomecuentesmascuentos.com.

Realment troba molt meritori el triomf electoral d’aquesta gran dona.

 Recorda amb gràcia com DALÍ va deixar escrit: "Sóc català, i per tant un paranoic". S'acompleixen 25 anys de la seva mort l’any 1989. “El vici és un monstre i Lucifer en va ser el creador”. Es el que cal evitar, per això decideix trucar a la LAURA, per ajudar-la contra el vici excessiu. Estima amb bogeria a la Laura, però quan es retroben sempre surt més impotent del que estava. La Laura és un cas perdut. Quin amor més dramàtic¡. Quin patiment d’enamorat sense esperança¡. Per intentar que es distregui, li proposarà que l’acompany a Madrid. Dit i fet, amb una trucada queden a les 8 de la tarda al HOTEL MIKADO del Passeig d ela Bonanova. Comprova l'efectiu que du a la cartera.

 Es consola pensant en el capità FITZROY i els anys de vida en un perill constant al vaixell BEAGLE amb DARWIN, navegant per mars desconeguts, terres desertes vermelles de sang, homenets monstruosos i bruts. L'Antàrtida. El cap d'Hornos. Es mareja. Com li ha agradat sempre viure perillosament, pensa uns segons. Encara no s'explica com aquella nit d'hivern el seu client Doctor Ismael Popinga, no va ser detingut pels mossos d'esquadra. El Dr. li explicava que només recordava que trucava insistentment a un pis de cites del Carrer Casanova i com  no li obrien, i ell insistia histèric, borratxo perdut, fins el cul d’una substància opiàcia del seu laboratori secret al Hospital psiquiàtric.  I com alguns veïns se li apropaven. Com es pot arribar a perdre el control d’aquesta manera. Encara no s’ho explica...en Popinga....quina persona tan rara, sent una certa por.

 Canvia de xip, i de notícia:  El genial futbolista Paul GASCOINE (GATESHEAD 1967) va arribar a prendre tres ampolles de Whiskie diàries i setze enormes ratlles de cocaïna per dia. Durant quatre mesos no va provar l'aigua ni el menjar. Aquesta confessió va donar la volta al món el mes de novembre de 2011.   

 Ja de tornada a Barcelona sense haver dinat, dalt del tren, esperant es facin les 8 per veure a las Laura, s'apunta les dues darreres novel.les que ha llegit aquest mes : "Signé PICPUS" i "MAIGRET et l'affaire Nahour”. PARIS congelat. El Boulevard RICHAR LENOIR. La cerveseria de la Place de CLICHY.  Al quiosc de  l'Estació s’havia comprat, a més de 3 diaris,  la revista "ROLLING STONES" .   A la portada una bomba: la Sasha GREY, actriu porno. Textualment diu: "Me gusta follar. Lo reconozco y no me averguenza decirlo. Soy una persona sin complejos. Me gusta follar com hombres y con mujeres. Disfuto mucho en las escenas. Ser católica marca. DIOS como una entidad. El OJO que lo ve todo. Como lo detesto, esta falta de intimidad". “Qué fuerte”, com diria la seva Laura. Li ve a la ment  la seva bona olor de no sé quin perfum d’aquests tant i tant cars que ell li regala cada mes. El seu gust concentrat en molt petons infinits  i molt humits . L'habitació del HOTEL MIKADO era genial, la seva petita casa secreta. Les seves mans sota la seva brusa, mai portava sostenidor.  Estirant molt suau  els durs mugrons dels seus petits pits, i com ella anava gemegant in crescendo. El despertà la veu esgarrifada i imperativa del revisor: “Señor hemos llegado.Baje". 

                Punto y final

 

NOTA:

 1: kees POPINGA , increïblement genial personatge central de la novel.la “L’HOM E QUE MIRAVAPASSAR ELS TRENS”  escrita per George. SIMENON l’any 1938 (Colecció novel.la negra diari Avui/edicions 62-Barcelona); no té res a veure amb el personatge del Dr. Ismael Popinga

 

 

                                    "Sóc català i per tant un paranoic" (S Dalí 1904-1989)




Comentarios

  1. Con mis buenos deseos a todas y a todos. Que el impar 21 nos traiga la suerte necesaria para empezar a levantar el vuelo.
    Albert Soms

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

ELS DIARIS DE 1991

EL INTERROGATORIO

EL ASCENSOR